Zasady nalewania alkoholi do kieliszków



* szampan

Wysokie szampanki wypełnia się do dwóch trzecich pojemności, zaś płaskie do połowy. Szampana serwuje się mocno schłodzonego.

* wino

Białe wino podaje się w kieliszkach wypełnionych do dwóch trzecich wysokości schłodzone do 6-8 stopni C. Natomiast czerwone wino wlewa się do połowy kieliszka. Wytrawne powinno mieć temperaturę 16 stopni C, zaś słodkie - temperaturę pokojową.

* koniak i likier

Do koniakówki wlewa się maksymalnie jedną piątą objętości. Likieru nalewa się prawie do pełna. Zarówno koniak, jak i likier powinny mieć temperaturę pokojową.

* biała wódka

Kieliszki napełnia się do czterech piątych objętości. Białą wódkę serwuje się dobrze zmrożoną.




<-- Wstecz


Strona działa poprawnie w rozdzielczości 800x600 i wyższej, tworzona i testowana na IE 5.x i 6.x
(i tylko na tych rodzajach przeglądarek działa poprawnie)
Strona www.e-bar.prv.pl NIE ma na celu promowania zadnej marki alkoholu jak rownież NIE namawia
do spożywania napojów alkoholowych
-= e-bar.prv.pl =- is Copyright © 2001-2002 by MonilirtA Co. All rights reserved.