1 | 2 | 3 | 4
KLASYCZNY
45 ml Brandy
8 ml likieru wiśniowego
8 ml Cointreau
1 łyżeczka soku cytrynowego
szkło: szklanka typu old fashioned
Wymieszać wszystkie składniki w shakerze i przecedzić do schłodzonej szklanki.
LUGGER
30 ml Apple Brandy
30 ml Brandy
odrobina Apricot Brandy
szkło: kieliszek koktajlowy
Wymieszać wszystki składniki z lodem, przecedzić do kieliszka i podać.
MLEKO TYGRYSA
30 ml Brandy
120 ml śmietanki
30 ml rumu
8 ml syropu cukrowego
szkło: szklanka typu highball
Wlać wszystkie składniki do shaker'a wypełnionego do połowy lodem. Wstrząsnąć i przecedzić do szklanki wypełnionej lodem.
OLYMPIC
20 ml Blue Curacao
20 ml Brandy
15 ml soku pomarańczowego
szkło: szklanka typu old fashioned
Napełnic shaker lodem. Daodać wszystkie składniki, wstrząsnąć i przecedzić do szklanki napełnionej lodem.
POCAŁUNEK W CIEMNOŚCI
20 ml Cherry Brandy
20 ml wytrawnego wermutu
20 ml ginu
szkło: kieliszek koktajlowy
Wymieszać wszystkie składniki w shakerze z lodem i przecedzic do kieliszka.
SZEPT
60 ml Brandy
60 ml Creme de Cacao
200 ml lodów
szkło: kieliszek typu flip
Połączyć składniki w mixerze i dobrze zmixować - przelać do szklanki, jest lepsze jeśli częściowo zamarznięte.
TRZY MILE
30 ml Brandy
1 łyżeczka grenadiny
odrobina soku cytrynowego
15 ml rumu
szkło: kieliszek koktajlowy
Do shaker'a napełnionego lodem dodać wszystkie składniki. Wstrząsnąć i przelac do schłodzonego kieliszka.
VICTOR
45 ml ginu
30 ml Brandy
30 ml słodkiego wermutu
szkło: kieliszek koktajlowy
Do shaker'a napełnionego do połowy lodem wlać wszystkie składniki i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka i podać.
ZIELONY POKÓJ
30 ml Brandy
45 ml wytrawnego wermutu
2 ml Curacao
szkło: kieliszek koktajlowy
Wymieszać wszystko w shakerze i przecedzić do schłodzonego kieliszka.
ZOOM
45 ml Brandy
15 ml śmietanki
7 ml mleka
szkło: kieliszek koktajlowy
Składniki wlać do shaker'a z kilkoma kostkami lodu, wstrząsnąć dobrze i przecedzić do kieliszka.
1 | 2
| 3 | 4