1 | 2 | 3 | 4
APPLE GRANDE
120 ml soku jabłkowego
30 ml tequili
szkło: szklanka typu highball
Wymieszać w szklance i dodać lodu. Dobrej zabawy!
ARIZONA SUNRISE
45 ml tequili
15 ml soku cytrynowego
Grenadina
120 ml soku pomarańczowego
szkło: kieliszek koktajlowy
Do kieliszka wrzucić kilka kostek lodu. Wlać tyle grenadiny, aby przykryła dno. Do shakera wypełnionego lodem wlać pozostałe składniki i wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka i ozdobić słomką, skórką cytryny lub pomarańczy, lub wisienką.
BJORK
5 części szampana
1 kostka cukru
1 część tequili
szkło: kieliszek na szampana
Wlać szampana do kieliszka. Dodać tequilę i cukier i zamieszać.
BLOODY MARIA
30 ml tequili
60 ml soku pomidorowego
odrobina soku cytrynowego
odrobina sosu Tabasco
odrobina soli selerowej
plasterek cytryny
szkło: szklanka typu old fashioned
Wszystkie składniki oprócz plasterka cytryny wymieszać z lodem w shakerze i przecedzić do szklanki, w której znajduje się kilka kostek lodu. Dodać plasterek cytryny i podać.
BLUE TAP
45 ml tequili
15 ml Blue Curacao
120 ml soku ananasowego
szkło: szklanka typu highball
Wlać tequilę i sok do shaker'a. Szklankę prawie całkowicie napełnić lodem i wrzucić ten lód do shaker'a. Dobrze wstrząsnąć i przelać do szklanki. Wlać Curacao na środku drinka i podać.
CALIFORNIA DREAM
60 ml tequili
30 ml słodkiego wermutu
15 ml wytrawnego wermutu
1 wisienka
szkło: kieliszek koktajlowy
Do shaker'a do połowy wypełnionego lodem wlać alkohole i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka i udekorować wisienką.
COLORADO SKIES
30 ml Blue Curacao
150 ml soku grejpfrutowego
30 ml tequili
szkło: szklanka typu highball
Szklankę do połowy wypełnić pokruszonym lodem. Wlać wszystkie składniki i wymieszać.
COOL KID
1 część tequili
1 część wódki
1 część Sprite'a
szkło: kieliszek typu flip
Wlać wszystkie składniki do szklanki, wymieszać i wypić.
CUCHO DE FINCA (FARM DOG)
45 % sosu Tabasco
55 % tequili
szkło: kieliszek do wódki (shooter)
Wlać składniki proporcjami do kieliszka i wymieszać. Ale ostrożnie, bo może mocno dokopać.
DIRTY MEXICAN
3/4 puszki Coli
30 ml soku z cytryny
60 ml tequili
szkło: szklanka typu highball
Wymieszać tequilę z sokiem w szklance i dopełnić Colą. Pić zimne.
1
| 2 | 3 | 4