| 2 | 3 | 4
302
90 ml lodu
60 ml rumu
150 ml soku truskawkowego
szkło: szklanka typu highball
Wymieszać w mixerze (blenderze). Przelać do szklanki i podawać z rurką.
A BUMPY SUNRISE
2 łyżki grenadiny
2 części soku pomarańczowego
1,5 części rumu
szkło: szklanka typu old fashioned
Wymieszać rum i sok z lodem w szklance, następnie wlać powoli grenadinę. Obserwować i skonsumować :))
ACAPULCO ZOMBIE
50 ml wódki
50 ml tequili
50 ml rumu
odrobina Creme de Menthe
sok pomarańczowy
sok gejpfrutowy
szkło: szklanka do long drinków
Najpierw wlać alkohol do szklanki, poźniej dopełnić dwoma sokami. Później dodać odrobinę kremu miętowego, nie za wiele!
ALMERIA
30 ml likieru kawowego
45 ml rumu
1 białko jajka
szkło: kieliszek koktajlowy
Wymieszać wszystkie składniki z pokruszonym lodem w shakerze i przecedzić do kieliszka. Podawać.
BACARDI COCKTAIL
45 ml Rumu Bacardi
1/2 łyżeczki grenadiny
sok z połowy cytryny
szkło: kieliszek koktajlowy
Wszystkie składniki wlać do shaker'a wypełnionego lodem do połowy, wstrząsnąć, przecedzić do kieliszka i podawać.
BADUIZM
20 ml rumu
10 ml likieru cytrynowego Limoncello
15 ml mleka skondensowanego
szkło: kieliszek koktajlowy
Wlać składniki do shaker'a wypełnionego lodem do połowy. Wstrząsnąć dobrze i przecedzić do kieliszka. Posypać odrobiną wiórków czekoladowych.
BAHAMAS RUM PUNCH
sok ananasowy
rum
Malibu Rum
Campari
sok pomarańczowy
szkło: kieliszek typu hurricane (może być flip)
Wymieszać wszystkie składniki w szklance do smaku. Wlać po równo soku pomarańczowego i ananasowego, dodać odrobinę malibu, aby mieć posmak kokosu. Następnie dodać camapari tak, aby koktajl mial czerwonawe zabarwienie i dopełnić rumem. Pyszny i oryginalny drink z wysp, który sprawi, że bedziesz bardzo pijany jeśli nie będziesz ostrożny (bo jest taki dobry że nie można się powstrzymać przed wypiciem więcej!)
CAOBO SPECIAL
5 kostek lodu
120 ml soku pomarańczowego
120 ml rumu
szkło: szklanka typu highball
Kostki dać do szklanki, wlać rum i sok pomarańczowy, wymieszać. Podawać.
CARRIBEAN SCREW WITH A SUNBURN
15 ml grenadiny
135 ml soku
pomarańczowego
90 ml Malibu Rum
45 ml białego rumu
45 ml ciemnego rumu
szkło: szklanka do long drinków
Do shaker'a dać lód. Dodać rumy, później sok pomarańczowy i grenadiny i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić drinka do szklanki wypełnionej lodem i przybrać plasterkiem pomarańczy i wisienką.
CUBA LIBRE
15 ml soku z cytryny
60 ml rumu
Coca Cola
szkło: szklanka typu highball
Szklankę wypełnić do 1/3 lodem. Wlać sok z cytryny. Dodać rum i uzupełnić colą. Wymieszać i podawać.
1