-= PRZEPISY =-


Główny składnik RUM:

1 | 2 | 3 | 4


302
90 ml lodu
60 ml rumu
150 ml soku truskawkowego

szkło: szklanka typu
highball

Wymieszać w mixerze (blenderze). Przelać do szklanki i podawać z rurką.


A BUMPY SUNRISE
2 łyżki grenadiny
2 części soku pomarańczowego
1,5 części rumu

szkło: szklanka typu
old fashioned

Wymieszać rum i sok z lodem w szklance, następnie wlać powoli grenadinę. Obserwować i skonsumować :))


ACAPULCO ZOMBIE
50 ml wódki
50 ml tequili
50 ml rumu
odrobina Creme de Menthe
sok pomarańczowy
sok gejpfrutowy

szkło: szklanka do
long drinków

Najpierw wlać alkohol do szklanki, poźniej dopełnić dwoma sokami. Później dodać odrobinę kremu miętowego, nie za wiele!


ALMERIA
30 ml likieru kawowego
45 ml rumu
1 białko jajka

szkło:
kieliszek koktajlowy

Wymieszać wszystkie składniki z pokruszonym lodem w shakerze i przecedzić do kieliszka. Podawać.


BACARDI COCKTAIL
45 ml Rumu Bacardi
1/2 łyżeczki grenadiny
sok z połowy cytryny

szkło:
kieliszek koktajlowy

Wszystkie składniki wlać do shaker'a wypełnionego lodem do połowy, wstrząsnąć, przecedzić do kieliszka i podawać.


BADUIZM
20 ml rumu
10 ml likieru cytrynowego Limoncello
15 ml mleka skondensowanego

szkło:
kieliszek koktajlowy

Wlać składniki do shaker'a wypełnionego lodem do połowy. Wstrząsnąć dobrze i przecedzić do kieliszka. Posypać odrobiną wiórków czekoladowych.


BAHAMAS RUM PUNCH
sok ananasowy
rum
Malibu Rum
Campari
sok pomarańczowy

szkło: kieliszek typu
hurricane (może być flip)

Wymieszać wszystkie składniki w szklance do smaku. Wlać po równo soku pomarańczowego i ananasowego, dodać odrobinę malibu, aby mieć posmak kokosu. Następnie dodać camapari tak, aby koktajl mial czerwonawe zabarwienie i dopełnić rumem. Pyszny i oryginalny drink z wysp, który sprawi, że bedziesz bardzo pijany jeśli nie będziesz ostrożny (bo jest taki dobry że nie można się powstrzymać przed wypiciem więcej!)


CAOBO SPECIAL
5 kostek lodu
120 ml soku pomarańczowego
120 ml rumu

szkło: szklanka typu
highball

Kostki dać do szklanki, wlać rum i sok pomarańczowy, wymieszać. Podawać.


CARRIBEAN SCREW WITH A SUNBURN
15 ml grenadiny
135 ml soku
pomarańczowego
90 ml Malibu Rum
45 ml białego rumu
45 ml ciemnego rumu

szkło: szklanka do
long drinków

Do shaker'a dać lód. Dodać rumy, później sok pomarańczowy i grenadiny i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić drinka do szklanki wypełnionej lodem i przybrać plasterkiem pomarańczy i wisienką.


CUBA LIBRE
15 ml soku z cytryny
60 ml rumu
Coca Cola

szkło: szklanka typu
highball

Szklankę wypełnić do 1/3 lodem. Wlać sok z cytryny. Dodać rum i uzupełnić colą. Wymieszać i podawać.


1 | 2 | 3 | 4






Strona działa poprawnie w rozdzielczości 800x600 i wyższej, tworzona i testowana na IE 5.x i 6.x
(i tylko na tych rodzajach przeglądarek działa poprawnie)
Strona www.e-bar.prv.pl NIE ma na celu promowania zadnej marki alkoholu jak rownież NIE namawia
do spożywania napojów alkoholowych
-= e-bar.prv.pl =- is Copyright © 2001-2002 by MonilirtA Co. All rights reserved.