1 | 2 | 3 | 4
50-50 MARTINI
45 ml ginu
45 ml wytrawnego wermutu
szkło: kieliszek koktajlowy
Wypełnić shaker do połowy lodem. Wlać składniki i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka. Nadziać oliwkę na wykałaczkę i włożyć do kieliszka.
69 SPECIAL
60 ml ginu
120 ml 7-UP
20 ml soku cytrynowego
szkło: szklanka typu highball
Wlać do szklanki pokolei: gin, 7-UP i sok cytrynowy. Jeśli jesteś słaby możesz dodać więcej 7-UP'u.
ALABAMA FIZZ
60 ml ginu
1 łyżeczka cukru pudru
sok z połowy cytryny
woda mineralna gazowana
2 listki świeżej mięty
szkło: szklanka typu highball
W shakerze wymieszać gin, cukier puder i sok cytrynowy z pokruszonym lodem. Przecedzić do szklanki w której znajdują sie 2 kostki lodu. Dodać wodę mineralną i pomieszać. Dodać listki mięty i podać.
BLACK OUT
30 ml likieru wiśniowego
60 ml ginu
2 krople soku cytrynowego
szkło: szklanka typu old fashioned
Wymieszać w shakerze i podać.
CAMPOBELLO
45 ml ginu
30 ml słodkiego wermutu30 ml campari
szkło: kieliszek koktajlowy
Napełnić shaker lodem i wlać wszystkie składniki. Wstrząsnąć. Przecedzić do schłodzonego kieliszka.
CARUSO BLANCO
45 ml ginu
30 ml wytrawnego wermutu
30 ml White Creme de Menthe
szkło: kieliszek koktajlowy
Shaker napełnić do połowy lodem. Wlać wszystkie składniki. Dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka.
CZERWONY KAPTUREK
90 ml Sprite'a
60 ml ginu
15 ml syropu malinowego
szkło: szklanka typu old fashioned
Wlać do szklanki sprite'a i sok a następnie gin i wymieszać. Na zdrowie!
EROTICA
30 ml ginu
120 ml szampana
7 ml soku cytrynowego
2 łyżeczki cukru
szkło: szklanka do long drinków
Wypełnić szklankę prawie w całości lodem. Wlać wszyskie składniki. Dobrze wymieszać, udekorować plasterkiem pomarańczy i wisienką. Podać.
GIN MILK PUNCH
60 ml ginu
260 ml mleka
1 łyżeczka cukru pudru
gałka muszkatołowa
szkło: szklanka do long drinków
Wymieszać wszystkie składniki (oprócz gałki muszkatołowej) z lodem w shakerze i przecedzić do szklanki. Posypać gałką muszkatołową i podać.
GOLDEN BRONX
60 ml ginu
1 łyżeczka wytrawnego wermutu
1 łyżeczka słodkiego wermutu
15 ml soku pomarańczowego
1 żółtko
szkło: kieliszek koktajlowy
Shaker napełnić do połowy lodem i wlać wszystkie składniki. Dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka.
1
| 2 | 3 | 4