-= PRZEPISY =-


Główny składnik GIN:

1 | 2 | 3 | 4


50-50 MARTINI
45 ml ginu
45 ml wytrawnego wermutu

szkło:
kieliszek koktajlowy

Wypełnić shaker do połowy lodem. Wlać składniki i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka. Nadziać oliwkę na wykałaczkę i włożyć do kieliszka.


69 SPECIAL
60 ml ginu
120 ml 7-UP
20 ml soku cytrynowego

szkło: szklanka typu
highball

Wlać do szklanki pokolei: gin, 7-UP i sok cytrynowy. Jeśli jesteś słaby możesz dodać więcej 7-UP'u.


ALABAMA FIZZ
60 ml ginu
1 łyżeczka cukru pudru
sok z połowy cytryny
woda mineralna gazowana
2 listki świeżej mięty

szkło: szklanka typu
highball

W shakerze wymieszać gin, cukier puder i sok cytrynowy z pokruszonym lodem. Przecedzić do szklanki w której znajdują sie 2 kostki lodu. Dodać wodę mineralną i pomieszać. Dodać listki mięty i podać.


BLACK OUT
30 ml likieru wiśniowego
60 ml ginu
2 krople soku cytrynowego

szkło: szklanka typu
old fashioned

Wymieszać w shakerze i podać.


CAMPOBELLO
45 ml ginu
30 ml słodkiego wermutu30 ml campari

szkło:
kieliszek koktajlowy

Napełnić shaker lodem i wlać wszystkie składniki. Wstrząsnąć. Przecedzić do schłodzonego kieliszka.


CARUSO BLANCO
45 ml ginu
30 ml wytrawnego wermutu
30 ml White Creme de Menthe

szkło:
kieliszek koktajlowy

Shaker napełnić do połowy lodem. Wlać wszystkie składniki. Dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka.


CZERWONY KAPTUREK
90 ml Sprite'a
60 ml ginu
15 ml syropu malinowego

szkło: szklanka typu
old fashioned

Wlać do szklanki sprite'a i sok a następnie gin i wymieszać. Na zdrowie!


EROTICA
30 ml ginu
120 ml szampana
7 ml soku cytrynowego
2 łyżeczki cukru

szkło: szklanka do
long drinków

Wypełnić szklankę prawie w całości lodem. Wlać wszyskie składniki. Dobrze wymieszać, udekorować plasterkiem pomarańczy i wisienką. Podać.


GIN MILK PUNCH
60 ml ginu
260 ml mleka
1 łyżeczka cukru pudru
gałka muszkatołowa

szkło: szklanka do
long drinków

Wymieszać wszystkie składniki (oprócz gałki muszkatołowej) z lodem w shakerze i przecedzić do szklanki. Posypać gałką muszkatołową i podać.


GOLDEN BRONX
60 ml ginu
1 łyżeczka wytrawnego wermutu
1 łyżeczka słodkiego wermutu
15 ml soku pomarańczowego
1 żółtko

szkło:
kieliszek koktajlowy

Shaker napełnić do połowy lodem i wlać wszystkie składniki. Dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka.


1 | 2 | 3 | 4






Strona działa poprawnie w rozdzielczości 800x600 i wyższej, tworzona i testowana na IE 5.x i 6.x
(i tylko na tych rodzajach przeglądarek działa poprawnie)
Strona www.e-bar.prv.pl NIE ma na celu promowania zadnej marki alkoholu jak rownież NIE namawia
do spożywania napojów alkoholowych
-= e-bar.prv.pl =- is Copyright © 2001-2002 by MonilirtA Co. All rights reserved.