1 | 2 | 3 | 4
HAWAIIAN ORANGE BLOSSOM
45 ml ginu
30 ml curacao
60 ml soku pomarańczowego
30 ml soku ananasowego
szkło: kieliszek koktajlowy
Wymieszać z lodem w shakerze wszystkie składniki. Przecedzić do kieliszka. Ozdobić plasterkiem poarańczy.
HOMEBREW
60 ml Coli
60 ml ginu
180 ml lemoniady
szkło: szklanka typu highball
Wymieszać razem w szklance i wypić.
KOKTAJL MIGDAŁOWY
60 ml ginu
30 ml wtryawnego wermutu
15 ml Amaretto
szkło: szklanka typu old fashioned
Wlać składniki do szklanki i zamieszać.
MAGNOLIA BLOSSOM
15 ml śmietanki
25 ml ginu
2 krople grenadiny
3 kostki lodu
10 ml soku cytrynowego
szkło: szklanka typu old fashioned
Wlać wszystkie składniki do shaker'a i przelać do szklanki.
MAXIM
45 ml ginu
30 ml wytrawnego wermutu
odrobina White Creme de Cacao
szkło: kieliszek koktajlowy
Wlać wszystkie składniki do shaker'a wypełnionego lodem. Wstrząsnąć dobrze. Przecedzić do kieliszka.
NOLAN
30 ml ginu
15 ml Malibu
sok pomarańczowy do uzupełnienia
szkło: szklanka typu highball
Wlać wszystkie składniki do szklanki i delikatnie wymieszać.
PINK LADY
45 ml ginu
1 łyżeczka grenadiny
1 łyżeczka śmietanki
1 białko
szkło: kieliszek koktajlowy
Do sheker'a wsypać lód i wlać wszystkie składniki. Dobrze wstrząsnąć, przecedzić do kieliszka. Podać.
RAFA KORALOWA
30 ml ginu
20 ml Cointreau
1 gałka lodów waniliowych
szkło: szklanka do short drinków
Mixować do uzyskania jednolitej konsystencji.
ROSJANIN
30 ml Creme de Cacao
30 ml ginu
30 ml wódki
szkło: kieliszek koktajlowy
Wypełnić shaker lodem i powyższymi składnikami. Wstrząsnąć i przecedzić do schłodzonego kieliszka.
WIELKI BRAT ALEXANDRA
60 ml ginu
15 ml Blue Curacao
15 ml śmietanki
szkło: kieliszek koktajlowy
Wypełnić shaker do połowy lodem. Wlać wszystkie składniki i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka.
1 | 2
| 3 | 4