1 | 2 | 3 | 4
CZEKOLADKA
30 ml jasnego rumu
30 ml Creme de Cacao
150 ml lodów czekoladowych
łyżeczka wiórków czekoladowych
szkło: kieliszek na szampana
Wszystkie składniki, oprócz wiórków, połączyć w mixerze i mixować na niskich obrotach przez krótki czas. Przelać do kieliszka i posypać wiórkami.
FLAMING PISSER
20 ml Sprite'a
7 ml soku z limety
60 ml rumu
szkło: szklanka typu old fashioned
Wymieszać w szklance. Podawać.
GEGE
30 ml rumu
10 ml Creme de Banana
10 ml soku
cytrynowego
szkło: kieliszek koktajlowy
Wstrząsnąć składniki razem z lodem w shkerze i przecedzić do kieliszka. Przybrać wisienką.
KEVIN ON THE FLOOR
240 ml soku ananasowego
120 ml rumu
150 ml Malibu Rum
szkło: szklanka typu highball
Wlać do szklanki i wymieszać. Dobranoc!!!
MALIBU BLUE LAGOON
120 ml Blue Curacao
190 ml Coli
190 ml rumu
szkło: szklanka typu highball
Do szklanki wsypać lód. Dodać wszystkie składniki. Wymieszać i podawać.
MAŁA KSIĘŻNICZKA
45 ml rumu
45 ml słodkiego wermutu
szkło: kieliszek koktajlowy
Shaker napełnić lodem. Dodać składniki i wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka i podać.
MIAMI COCKTAIL
15 ml Creme de Cacao
odrobina soku z limety
45 ml rumu
szkło: kieliszek koktajlowy
Shaker wypełnić lodem. Dodać składniki, wstrząsnąć i przecedzić do kieliszka. Podawać.
POCAŁUNEK
50 ml soku z limety
30 ml rumu
60 ml toniku
lód
szkło: kieliszek koktajlowy
Do shaker'a wsypać lód, wlać wszystkie składniki, dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do lekko schłodzonego kieliszka i podawać.
RUM EGGNOG
60 ml rumu
180 ml mleka
1 łyżeczka cukru pudru
1 jajko
gałka muszkatołowa
szkło: szklanka do long drinków
Wszystkie składniki oprócz gałki muszkatołowej wymieszać dobrze z lodem w shakerze. Przecedzić do szklanki. Posypać gałką muszkatołową i podać.
SPECIAL
60 ml rumu
240 ml mleka czekoladowego
szkło: szklanka typu highball
Wymieszać składniki w szklance.
1 | 2
| 3 | 4