1 | 2 | 3 | 4
DORADO
60 ml tequili
45 ml soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
szkło: szklanka typu highball
Do shaker'a wypełnionego lodem wlać składniki i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do szklanki wypełnionej lodem.
ELECTRIC BANANA
1 część likieru bananowego
1 część tequili
szkło: kieliszek do wódki (shooter)
Wlać warstwowo do kieliszka (najpierw likier) i wypić.
FROZEN MARGARITA
45 ml tequili
15 ml Triple Sec
30 ml soku cytrynowego
1 plasterek cytryny
szkło: kieliszek koktajlowy
Wszystkie składniki (poza plasterkiem cytryny) zmixować w blenderze z filiżanką pokruszonego lodu przez 5 sekund na wolnych obrotach, a póżniej na szybkich aż będzie miało stałą konsytstencję. Przelać do kieliszka, dodać plasterek cytryny i podać.
HORNY BULL
15 ml Grenadiny
30 ml lemoniady
90 ml soku pomarańczowego
45 ml tequili
szkło: szklanka typu old fashioned
Wszystkie składniki zmixować w blenderze z lodem do uzyskania stałej konsystencji. Przelać do szklanki i ozdobić kawałkiem pomarańczy i wisienką.
HOT PANTS
45 ml tequili
15 ml likieru miętowego
1 łyżeczka soku grejpfrutowego
1 łyżeczka cukru pudru
szkło: szklanka typu old fashioned
Brzeg szklanki ozdobić solą - posmarować brzeg szklanki sokiem grejpfrutowym (innym niż przeznaczonym do drinku) i obtoczyć w soli. Składniki wlać do shaker'a wypełnionego lodem, dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do szklanki wypełnionej do 1/3 lodem.
MALINOWA TEQUILA
100 ml tequili
75 ml syropu malinowego
lód
szkło: kieliszek koktajlowy (do margarity)
Blender wypełnić do połowy lodem. Dodać syropu i mixować dopóki będzie miało konsystencję miąższu. Dodać więcej lodu i tequilę, póżniej po ponownym mixowaniu, przelać do kieliszków z obwódką z soli. Wypić.
MEXICANA
45 ml tequili
30 ml soku cytrynowego
1 łyżeczka soku ananasowego
1 łyżeczka Grenadiny
szkło: kieliszek koktajlowy
Wszystkie składniki wlać do shaker'a wypełnionego lodem i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka. Podać.
MUPPET
45 ml Sprite'a
120 ml tequili
szkło: szklanka typu highball
Składniki wymieszać w szklance z lodem.
OCZY ANIOŁA
90 ml Coli
30 ml soku pomarańczowego
30 ml tequili
szkło: szklanka typu old fashioned
Wymieszać wszystkie składniki w szklance. Pić zimne.
ROSITA
30 ml tequili
15 ml słodkiego wermutu
15 ml wytrawnego wermutu
30 ml Campari
skórka z cytryny (spiralka)
szkło: szklanka typu old fashioned
Wszystkie składniki (poza skórką) wymieszać z pokruszonym lodem w szklance. Dodać skórkę cytryny i podać ze słomką.
1 | 2
| 3 | 4