1 | 2 | 3 | 4
EMERALD ISLE COOLER
150 ml lodów waniliowych
30 ml Creme de Menthe
30 ml Irish Whiskey
woda sodowa
szkło: szklanka do long drinków
Włożyć lody do szklanki. Dodać krem miętowy i whiskey i pomieszać dobrze. Przykryć wodą sodową pomieszać jeszcze raz i podać.
EVERYTHING BUT
30 ml whiskey
30 ml ginu
30 ml soku cytrynowego
30 ml soku pomarańczowego
1 jajko
1 łyżeczka Apricot Brandy
1/2 łyżeczki cukru pudru
szkło: kieliszek koktajlowy
Wszystkie składniki i lód dać do shaker'a i dobrze wstrząsnąć. Przecedzić do kieliszka.
HELL RAZOR
1 część whiskey
1 część tequili
1 część wódki
szkło: szklanka do short drinków
Wlać wszystkie składniki do szklanki z lodem.
HIGHBALL
45 ml whiskey
180 ml Ginger Ale
szkło: szklanka typu highball
Dać lód do szklanki. Wlać whiskey i "przykryć" Ginger Ale.
JACK AND COKE
3 częśći Coli
1 część whiskey (Jack Daniel's)
szkło: szklanka typu old fashioned
Dać kilka kostek lodu do szklanki, wlać składniki i pomieszać.
JD SMOOTHIE
12 kostek lodu
190 ml whiskey
270 ml lemoniady
szkło: szklanka typu highball
Umieścić wszystkie składniki w mixerze i zmixować. Podawać zimne. Dobre na gorące dni!
LIBACJA
30 ml Green Creme de Menthe
75 ml Irish Whiskey
szkło: kieliszek do czerwonego wina
Do mixera dać 100 ml pokruszonego lodu. Dodać składniki i mixować aż bedzie miało gładką konsystencję. Przelać do kieliszka.
PINAPPLE JACK
15 ml whiskey (Jack Daniel's)
15 ml soku ananasowego
szkło: szklanka typu highball
Wypełnić szklankę lodem. Wlać składniki i zamieszać.
SHAMROCK
45 ml Irish Whiskey
15 ml wytrawnego wermutu
1 łyżeczka Green Creme de Menthe
1 oliwka
szkło: kieliszek koktajlowy
Wymieszać wszystkie składniki z lodem i przecedzić do kieliszka. Dodać oliwkę i podać.
SPARKY'S SPECIAL
150 ml Coli
15 ml grenadiny
1 szklanka lodu
60 ml whiskey
szkło: szklanka do long drinków
Dać wszystkie składniki do szklanki i wymieszać.
1 | 2
| 3 | 4